Charity

Samen met Bioracer zorgen wij voor een thuis en een toekomst voor elk kind!

Wereldwijd staan miljoenen kinderen er helemaal alleen voor. Kwetsbare kinderen die in hun jonge leventje vaak traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Wereldwijd wonen er zo’n 78.000 van die kinderen in één van de 523 SOS Kinderdorpen. Ze leven er in één van de familiehuizen, samen met SOS broertjes en zusjes, bij een SOS moeder. Dag in, dag uit staat zij voor hen klaar. De SOS moeder staat er niet alleen voor. De kinderen worden ook begeleid door een team ervaren medewerkers. Zij kennen het persoonlijke verhaal van alle kinderen en ontwikkelen samen met elk van hen een echte aanpak op maat.

Dankzij een actie van Bioracer, onze partner, haalden voor een ander event van ons ( Togo Jungle Challenge) deelnemers en organisatoren tussen 2012 en 2017 meer dan 130 000€ op ten voordele van SOS Kinderdorpen Togo en Benin. Deelnemers kregen de mogelijkheid om een fietsoutfit met het logo van de Togo Jungle Challenge te bestellen en deze bovendien laten te personaliseren met hun eigen opschriften of logo’s. De betaling van de outfits deden ze rechtstreeks op het rekeningnummer van SOS Kinderdorpen. Het volledige bedrag werd telkens aan de finish in Grand-Popo (Benin) officieel overhandigd aan de directeur van SOS Kinderdorpen en werd gebruikt voor de financiering van een vaccinatie-programma in het Moeder-Kind hospitaal in Kara,de bouw van een medische post in Dapaongen de uitbreiding van een school in het noorden van Togo.

Ook voor RocDuMaroc zullen wij alle deelnemers de mogelijkheid bieden om fondsen te werven ten voordele van SoS kinderdorpen Marokko.

Hoe kan jij vrijblijvend helpen als deelnemer van RocDuMaroc?

Wens je een exclusief en gepersonaliseerd RocDuMaroc/Bioracer fietsoutfit te dragen tijdens deze uitzonderlijke challenge dan kan dit via de Webshop van Bioracer. Vanaf 5 outfits kan je je eigen logo toevoegen ( max. 3 logo’s)

De opbrengst hiervan gaat naar de ondersteuning van verschillende families in zelfredzaamheid in Marokko. We spreken dan meestal over families waar de moeder er alleen voor staat voor de opvoeding van de kinderen, maar dat met zeeeer beperkte middelen. Om te voorkomen dat de kinderen alleen komen te vallen, steunt SOS deze families. Door de moeder bijvoorbeeld een naaimachine te geven, zodat ze kleren kan maken en deze te verkopen. Ondertussen zorgt SOS ervoor dat de kinderen naar school kunnen gaan. Binnen het programma werden er zo al heel wat families zelfredzaam gemaakt.
Waar er de voorbije jaren vaak gewerkt werd rond materiële zaken (die uiteraard wel een effect hebben op de mensen), is er nu dus de nood naar financiering om direct te helpen. Het ingezamelde bedrag zal tijdens de officiële slotceremonie (oktober 2018) aan de voet van de duinen van Merzouga overhandigd worden aan een afgevaardigde van SOS kinderdorpen. Jaarlijks wordt er een verslag aan ons bezorgd waarin wordt toegelicht waaraan de verworven fondsen werden besteed.

 

Via deze link http://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=iKphuFUXpP kom je terecht op de webshop van Bioracer waar je de exclusieve RocDuMaroc merchandise kan aankopen.

Alle orders worden gebundeld en per groep besteld.

ORDERS BESTELD TOT 15 MAART worden uitgeleverd voor 10 MEI

ORDERS BESTELD TOT 15 APRIL worden uitgeleverd voor 10 JUNI

ORDERS BESTELD TOT 15 MEI worden uitgeleverd voor 10 JULI

 

WIL JE GRAAG EEN STORTING DOEN ZONDER HET AANSCHAFFEN VAN EEN BIORACER OUTFIT DAN KAN DIT VIA VOLGEND REKENINGNUMMER:

SOS KINDERDORPEN

Projecten in het buitenland
BE17 3100 4034 5521
BIC: BBRUBEBB

Vermelding : ROCDUMAROC

Alvast heel erg bedankt voor jullie steun.