header-roc-du-maroc-15

Introductie

RocDuMaroc is een extreme mountainbike endurance / Race voor iedereen die gepassioneerd is door fietsen, sport en zelfopoffering. Het is een MTB marathon waarbij het verlangen om uit te blinken en een passie voor uitdaging vereist is: het verlangen om datgene te bereiken wat weinigen je hebben voorgedaan, dit in extreme weersomstandigheden en met slopende afstanden.

Ons eerste MTB event: Togo Jungle Challenge ( in 2017 vond de 6de editie plaats)  is voor velen een voorsmaakje geweest op al wat kan toegeschreven worden als extreem en onvergetelijk. De overgrote meerderheid van de deelnemers ging naar huis met een gevoel van iets groots, iets wat ze zullen onthouden voor de rest van hun leven, met onvergetelijke, moeilijke en ontroerende momenten. Maar dankzij de wil om te presteren en hun onuitputtelijke krachten heeft de meerderheid dit steeds met glans volbracht. Dit is waarom beide MBT events onlosmakend met mekaar verbonden zijn en dezelfde gepassioneerde en gedreven sportivo’s zal aantrekken.

Toch is RocDuMaroc niet alleen voor supermensen. Het is een MTB marathon voor al diegenen die bereid zijn om offers te brengen, voor alle fietsliefhebbers in goede fysieke conditie die op zoek zijn naar een uitdaging waar zowel hun fysieke als mentale conditie op de proef gesteld zullen worden. Wanneer je op het einde van je krachten bent en je denkt dat je jouw limiet hebt bereikt, dat is het moment waarop je net dat streepje verder moet gaan en waarop jezelf moet testen tot het maximum.
Hiermee willen we zeker niet de indruk geven dat dit zomaar een challenge is voor iedereen. Maar wel voor de moedigen onder ons die bereid zijn om hun grenzen te verleggen en buiten hun comfort zone te treden.
Sportliefhebbers van alle leeftijden kunnen zich inschrijven. Het enige belangrijke is het VERLANGEN om deel te nemen en om je beperkingen te overwinnen! Jezelf bewijzen dat je in staat bent iets ZEER ongewoons te bereiken!

We willen de nadruk nog steeds leggen op fun, teamspirit en avontuur.

Vanaf 2019 zijn niet alleen de slopende afstanden een uitdaging maar zal er voor de competitiebeesten onder ons ook een race klassement ingevoerd worden!!

Zowel de wedstrijdrijder als de sportieve avonturier krijgen bij ons de kans om op een onvergetelijke manier kennis te maken met de adembenemende landschappen van één van de mooiste landen van Noord Afrika.

De challenge start is in Ouarzazate en verloopt verder langs de uitlopers van het Atlas gebergte om uiteindelijk aan te komen bij de voet van de duinen van Merzouga. Onderweg rijden we door canyons, palmvalleien, zoutmeren en weidse woestijnvlaktes. De bevolking in deze afgelegen gebieden is zeer vriendelijk en gastvrij, het klimaat is er zeer verscheiden. Koud in de bergen en heet in de woestijn. De pistes zijn van een uitzonderlijke schoonheid en de vele rotsachtige berglandschappen adembenemend.

Overnachten doen we voornamelijk in groots opgezette woestijn bivaks. Ook zullen er 3 hotelovernachtingen zijn in typisch Marokkaanse hotels.

Top catering in de woestijn: ons eigen catering team bestaande uit 10 personen, wordt enkele dagen vóór de challenge ingevlogen. Het merendeel van onze deelnemers verkiest nu eenmaal liever een grote BBQ, broodjes met gerookte zalm of een grote entrecôte in plaats van elke dag opnieuw couscous en tagine.

Het zijn al deze kenmerken die aan de basis liggen van het succes van onze evenementen.

START UNKNOWN…. FINISH UNFORGETTABLE…

 

RocduMaroc wordt georganiseerd onder de beschermende vleugels van Jowi Reizen.

 

 

Plaats een reactie