1

Partners

Omdat we het erg belangrijk vinden om lokale merken te ondersteunen en te promoten kiezen we enkel voor partnership met Belgische ondernemingen. Samen versterken we elkaar en zorgen we voor de ideale kruisbestuiving.

BIORACER SPEEDWEAR:

FACTOR BIKES

Bekend bij het grote publiek is Factor Bikes nog niet. Maar wie de wielrennerij wat meer van nabij volgt, kent het merk als hofleverancier van eerst AG2R en nu Israel-Premier Tech waar Chris Froome en Dylan Teuns het mooie weer maken. Factor Bikes heeft zijn roots in de motorsport en de luchtvaart, en een heldere missie waarin innovatie, snelheid en prestaties hand in hand gaan. Factor Bikes sluit zo perfect aan bij de filosofie waarmee we onze partners selecteren.

Belangrijk om weten is dat elke Factor naar wens kan worden getuned. Neem bijvoorbeeld de Factor ONE dat het summum in aerodynamica op de weg brengt. Let op zijn unieke Twin Vane EVO down tube: onconventioneel, maar met een dubbel voordeel in aero en maximale framestijfheid.

Alles geïntegreerd ook. Het ONE Total Integration System gaat uit van een holistische benadering van het design van elk aspect van de voorkant van de fiets, inclusief de balhoofdbuis, vork en stuurpen, met volledige interne routing.

Check http://www.codagex.com

Voor lokale dealers mail naar info@rocdumaroc.com

 

MMR BIKES

Het Spaanse MMR werd opgericht in 2008 onder de vlag van het Spaanse bedrijf Lifestyle Sports (SLS)
Ze assembleren hun fietsen in regio Asturias,bekend van onder andere de steden Oviedo en Gijon.
Ze ontwerpen het meeste deel van hun fietsen zelf en ze worden in Spanje zelf voorgemonteerd

Ze voorzien onder andere een UCI MTB wedstrijd team van mountainbikes en behaalden al diverse medailles op grote wedstrijden

De Spaanse legende Oscar Freire rijdt trouwens nu voor hun marathon mtb team.

MMR focust zich vooral op het sportieve met een gamma in mtb,race,cx en TT

De fietsen zijn enorm mooi gelakt,komen met de grootste zorg voor gemonteerd binnen, de onderdelen die ze gebruiken zijn van uitstekende kwaliteit.
Hun gamma gaat van instapmodellen tot high end maar steeds aan de beste marktprijzen.
Zelfs de online merken hebben geen betere prijzen voor die montages.
Bovendien geven ze vanaf modeljaar 2019 levenslange framegarantie aan de eerste eigenaar.

WCUP SPORT NUTIRTION

WCUP Sportvoeding is een Belgisch merk van wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie.
Sinds zijn lancering in 1994 is WCUP uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveaus.

Hun missie

Onze missie is onveranderd sinds onze oprichting: Producten ontwikkelen die een verschil maken en aangepast zijn aan de basis voedingsbehoefte van de sporter, zowel op het vlak van voorbereiding, prestatie en recuperatie en dit met het ultieme doel de sportprestatie te verbeteren.

Tevens geven wij de sporter de garantie dat alle WCUP producten vrij zijn van verboden substanties en zonder enig gevaar op positieve dopingtesten kunnen gebruikt worden.

In den beginne…

De basisidee voor het eerste WCUP product ligt in een veel voorkomend probleem bij sporters, nl spierverzuring.
Als je zware inspanningen doet, maakt het lichaam veel melkzuur aan. De opstapeling hiervan in de spierweefsels is de oorzaak van spierverzuring. Ons lichaam beschikt over een eigen ontzuring systeem, maar dit duurt zo’n 72 uur. Sporters hebben meestal niet zoveel geduld. Onvoldoende rust leidt daarenboven tot chronische verzuring, waardoor je sneller spierblessures krijgt, sneller moe wordt, de recuperatie trager verloopt en de prestaties verminderen.

WCUP Sportdrank werd ontwikkeld waarbij extra aandacht werd besteed aan de zuurtegraad. De meeste sportdranken bevatten citroenzuur om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verbeteren. Met de wetenschap rond spierverzuring is het echter niet logisch dat sporters tijdens en na de inspanning zure dranken drinken. Die extra zuren zorgen voor een extra belasting van het ontzuring systeem van het lichaam. Bovendien ervaren de meeste sporters hierdoor maagpijn. WCUP sportdrank heeft een neutrale zuurtegraad (pH=7.2). Tevens zitten er extra stoffen in om aanwezige zuren te neutraliseren waardoor het ook zeer goed te verdragen is onder inspanning.

José De Cauwer had in 1994 het drankje als eerste mee naar de Tour In Frankrijk. De reacties waren zeer positief: het zwaar gevoel was inderdaad uit de benen, maar het was amper te drinken. Aan de smaak hebben we intussen hard gewerkt.WCUP kende nadien een enorme groei en uitbreiding van het gamma. Momenteel bestaat ons gamma uit dorstlessers, energierepen, energiegels, recuperatiedranken, proteïnes en voedingssupplementen.

In mei 2017 hebben de broers Veldeman WCUP Sports Nutrition overgenomen en het merk een nieuw elan gegeven. Als gepassioneerde triatleten dragen zij een gezonde geest in een gezond lichaam hoog in het vaandel. Door de overname lieten zij hun ondernemingszin, als zaakvoerders van het schilder- en aannemingsbedrijf Veldeman uit Dendermonde, nauwer aansluiten bij hun passie : de sport !

De maatschappelijke zetel van WCUP Sports Nutrition is gevestigd in het Bosveld te Dendermonde.


CAFE COPAIN CYCLING COFFEE

Koffiebrander Yves Claes uit Houtvenne is al jaren gepassioneerd koffiebrander en fietser. Yves werkte jaren aan een stuk aan het recept van Café Copain, om de perfecte blend te krijgen die het vandaag is.

In zijn vrije tijd kruipt Yves regelmatig op de koersfiets en mountainbike, en durft hij al eens een wedstrijd mee te pikken.Café Copain is voor Yves de samensmelting van zijn twee ultieme passies.

De bonen zijn afkomstig uit zeven landen, vooral Zuid- en Midden-Amerika, met respect voor mens en natuur geteeld. De branding gebeurt in België, met name in Westmeerbeek. Café Copain Cycling Roast is een medium roast koffie. We kozen voor 100% Arabicabonen. De koffie is toegankelijk, lekker om zwart te drinken maar gaat ook perfect samen met melk. Café Copain Cycling Roast is gemaakt op maat van de fietser. Café Copain bezorgt je onvergetelijke momenten, op en naast de fiets. De koffie is samengesteld voor en door fietsers.

https://cafecopain.cc/

COUNT ME IN:

Count Me In is een event en marketing bureau actief in de fiets sector. Zij organiseren fiets events en willen fietsers kwalitatieve uitdagingen aanbieden.

CMI is er voor iedereen: van beginnende fietser tot fanatieke en getrainde wielertoerist.

Ze hebben voor ieder wat wils: een één- of meerdaags uitdaging, op de weg of offroad, een korte of een lange afstand, dichtbij huis of verder weg, …

Trek je er liever zelf op uit? Dan zijn ze er ook voor jou met ons routeplatform ‘De Parcoursbouwer’.

https://www.countmein.cc/

KARCHER

Omdat we zelf al meer dan 10 jaar gebruik maakten van Karcher hogedrukreinigers was het hoog tijd om een officieel partnership aan te gaan en dus ook een versnelling hoger te schakelen. Vanaf 2023 maken we enkel nog gebruik van het professionele segment van Karcher en kunnen we onze welgekende was zone tijdens RDM nog meer professionaliseren.

THRIVE 

Bier dat echt goed voor je is. Wetenschappelijk bewezen!

Thrive Recovery IPA is een functioneel bier dat je fysiek herstel na het sporten bevordert.
Deze functionaliteit is wat Thrive echt uniek maakt en wordt bekomen door een optimale mix van proteïnen, koolhydraten en natuurlijk het achterwege laten van alcohol.

Ontwikkeld door wetenschappers.
We hebben Thrive ontwikkeld in samenwerking met het Leuven Institute For Beer Research (LIBR), een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Het LIBR is gevestigd in bierland België en staat aan de top van innovatie in de biersector. Als dusdanig was het de ideale partner om ons gepatenteerd sport recovery bier te helpen ontwikkelen.

Thrive wordt gebrouwen met dezelfde natuurlijke ingrediënten als elk ander bier. Het enige wat we doen is proteïnen toevoegen voor spierherstel en een speciaal gist gebruiken om de alcohol te vermijden.

Hoe is het ontstaan….
Het verhaal van Thrive begint met een groep vrienden die zichzelf een van de grootst mogelijke sportieve uitdagingen had gesteld: een volledige Ironman triatlon. Jeetje. Maar Ironman zegt dat alles mogelijk is en ze hadden gelijk. We zijn allemaal met succes gefinisht!

Tijdens de voorbereiding hadden we echter één groot probleem. Als Belgen houden we van bier en er ging niets boven een koude pint na een zware training. Helaas gaan sport en alcohol niet goed samen omdat alcohol herstel in de weg staat. Balen.

Wat we wel nodig hadden, was goede voeding met de juiste combinatie van proteïnen en koolhydraten. Dus eindigden we met recovery shakes met chocoladesmaak, gevolgd door alcoholvrij bier. Niet echt een smakelijke mix.

Daarom begon een van ons zich het volgende af te vragen: wat als er een bier zou bestaan om van te genieten na het sporten, met de juiste voedingsstoffen voor je herstel? Het kostte meer dan een jaar en een team van innovatieve brouwers en wetenschappers, maar het is gelukt. Met Thrive Recovery IPA zijn we erin geslaagd om ’s werelds eerste echte sportbier te creëren.

En het beste van alles? Het smaakt geweldig. Maar oordeel vooral zelf.