header-roc-du-maroc-10

Organisatie

Gert Duson en Elisabeth Haldermans

Enkele jaren geleden leerden Gert en Elisabeth mekaar kennen via een gezamenlijke vriend die eerder deelnam aan de Touareg Trail. Inmiddels vormen ze een onafscheidelijk team en zijn ze de drijvende kracht achter een handvol avontuurlijke expedities in Afrika waaronder sinds 5 jaar de Togo Jungle Challenge  en sinds 10 jaar Morocco Desert Challenge. Gert is de Afrika-specialist van het duo. Na velen jaren van intens solo-reizen, bergtochten en humanitaire expedities, reed hij samen met Christophe Porteman o.a. Brussel-Kaapstad met een 2CV en Brussel-Dakar met een Renault R4. Met intussen een persoonlijke ervaring in intussen 37 Afrikaanse landen en talrijke trans-sahara expedities op zijn naam, werd Gert gastspreker voor het Expedition Advisory Team van the Royal Geographic Society in London. Gert is ook de initiator en stuwende kracht achter de 2CV rally Touareg-Trail, de Dakar Adventure Challenge en de Morocco Desert Challenge ( 400 deelnemers) . De avonturen van zijn Brussel-Kaapstad zijn in boekvorm verschenen en uitgebreid te lezen in “Een vreemde eend in Afrika”, uitgegeven bij Lannoo . Rond dit thema gaf Gert meer dan 190 spreekavonden in Vlaanderen en Nederland.

Elisabeth is dan weer de gepassioneerd fietser van beide. Een 6-tal jaar geleden, tijdens de verkenningstocht van de Touareg Trail, is het idee ontstaan om iets met fietsen in Afrika te gaan doen. Met Gert zijn Afrika-kennis en zijn goede contacten in Togo en Benin moest het mogelijk zijn om daar een mountainbike challenge uit te werken. Ondertussen is dit concept uitgegroeid tot één van de grootste mountainbike events die plaatsvindt op West Afrikaanse bodem. Jaarlijks schrijven meer dan 120 deelnemers zich in om hieraan deel te nemen.

Om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten, kunnen Gert en Elisabeth rekenen op de onvoorwaardelijk steun van een gepassioneerd team van een 20-tal medewerkers (o.a. verkenningsteams, koks, artsen, verpleegkundigen,mecaniciens, fotografen, chauffeurs, GPS-specialisten, sportcoaches, etc.).

Om het logistieke aspect vlot te laten verlopen beschikken Gert en Elisabeth over enkele vrachtwagens (o.a. voor catering, technische assistentie en materiaaltransport) en meerdere terreinwagens.