STAGE 0 : wedstrijdverslag proloog

Elke dag brengt Roc du Maroc wedstrijddirecteur en drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken verslag uit van de gebeurtenissen van de dag.

Stage 0 – Proloog in en rond Ouarzazate

De derde editie van de Roc du Maroc is vandaag gestart met een opwarmertje in de vorm van een 34km lange proloog met start en aankomst in Ouarzazate.  Deze proloog was vooral bedoeld om het materiaal te testen en de benen te stretchen na de vliegreis van gisteren.  De rit over 492 hoogtemeters telt niet mee voor het klassement en was daarom vooral een eerste rustige trip om al eens te proeven van wat er de volgende dagen volgt.

Stefan Vaes en Michael Ossieur van het Granfondoteam.be legden de route af in een tijd van 1.46.27 en waren daarmee het snelste duo van de dag, voor Jelle Hanseeuw en Frederik Decaesteker (Laeremans Ednine Cyclingteam) op 7 seconden en Michiel Van Aelbroeck en Bart Seynaeve op 2:57.  Het eerste mixed duo met Luc Bellings en Alice Pirard reed en vlotte vierde tijd over de 34km. Zes racers hadden kleine technische of medische problemen en konden hierdoor de etappe van vandaag niet volledig uitrijden.

Morgen begint het echte werk met een eerste etappe die start aan het “Kingdom of Heaven” kasteel net buiten Ouarzazate met een Le Mans start waarbij alle 180 deelnemers naast elkaar postvatten.  De rit brengt de deelnemers via de wereldberoemde Aït-Ben-Hadou Kasbah waar vele filmklassiekers zoals Lawrence of Arabia werden opgenomen.  De aankomst ligt na 115km en 1700 hoogtemeters in Ghasset.  Hier zullen de eerste kaarten op tafel gelegd worden…!