STAGE 2: Luc Bellings en Alice Pirard ook op dag 2 leiders in de categorie mixed

Hanseeuw en Decaesteker bevestigen in tweede etappe Roc du Maroc

De tweede rit in de zesdaagse rittenwedstrijd Roc du Maroc bracht de renners van Ghasset naar Ait Toumert over een afstand van 102km.  Het eerste makkelijkere deel bracht de renners onder andere door een rivierbedding naar het eerste checkpoint.  Drie duo’s konden zich kort na de start afzonderen met Hanseeuw – Decaesteker, Van Aelbroeck – Seynaeve en Ossieur – Vaes.

Kort na dit checkpoint aan km 35 begon een 22km lange klim richting 2450m hoogte met vooral een steile laatste 6km.  Decaesteker: “Ik wilde graag als eerste de klim aanvatten en mijn eigen tempo bepalen, maar door een aflopende ketting van ploegmaat Jelle zagen we de concurrentie plots versnellen.  We konden echter snel terugkomen en zijn op de diverse plateautjes in de aanvangsfase van de klim weggereden.  Vooral de laatste kilometers waren loodzwaar met stukken tot 17%.  Ik had een moeilijk moment na 4u wedstrijd en heb aan mijn maatje moeten vragen om in te houden, maar op het einde was het terug beter.”

Daarmee vernieuwden Jelle Hanseeuw en Frederik Decaesteker hun zege van gisteren met ditmaal 14m18 voorsprong op Michael Ossieur – Stefaan Vaes die knap tweede werden na hun vierde plaats van gisteren.  De grote uitdagers van de eerste dag Michiel Van Aelbroeck en Bart Seynaeve verloren vooral voeling op de klim en liepen binnen op 19m31.

De leiders in de grandmaster klasse Pascal De Kort en Johnny Goetschalckx eindigden vandaag op de vierde plaats met 39 minuten achterstand.  Johnny had de eerste dag wat problemen met de darmen en kon nauwelijks een hap door zijn keel krijgen waardoor hij zich niet helemaal gerecupereerd voelde van de inspanningen van de dag ervoor.

Luc Bellings en Alice Pirard konden hun zesde plaats van gisteren weer bevestigen en blijven stevig leiders in de mixed categorie.

Morgen volgt een kortere etappe van 76km en 1230 hoogtemeters richting El Kelaa M’Gouna met vooral in het middenstuk enkele nijdige hellingen.  Kijken of Hanseeuw en Decaesteker dan drie op drie kunnen scoren?