STAGE 3: Spectaculaire canyons crossing

Korte derde etappe Roc du Maroc brengt renners door canyon

De derde 76km lange etappe was een overgangs-etappe in de Roc du Maroc.  Na twee dagen waarin de meeste renners 6 tot 7 uren onderweg waren was dat geen overbodige luxe en volgens velen getuigen aan de aankomst de mooiste etappe tot hiertoe.  In de eerste 10 kilometer werden de deelnemers immers door een smalle canyon gestuurd die varieerde van 10 tot 50 meter breedte met steile flanken aan weerszijden en voor een groot stuk ook doorheen het water van de beding in de kloof.

De laatste 25 kilometer was dan weer een aaneenschakeling van smalle tracks doorheen de vele kleine dorpjes in de vallei van de Rozen richting aankomststadje El Kelaa M’Gouna waar renners hun navigatie-talenten moesten tonen om het goeie tracé te blijven volgen.

In de wedstrijd zelf bevestigden Jelle Hanseeuw en Frederik Decaesteker hun overmacht. In de eerste bevoorrading konden Michiel Van Aelbroeck en Bart Seynaeve nog gelijke tred houden, maar op een klimmetje na km 35 werd de kloof gemaakt.  Jelle kwam een keer ten val bij het op zijn GPS kijken en Frederik ging een keer overkop maar allemaal zonder veel erg.  Aan de aankomst was de voorsprong 5m26.

Joris Franckaert van het Jobe 86 team was de voorbije dagen bij ploegmaat Benny De Dauw gebleven die last had van een pijnlijke rug, maar beiden besloten van vandaag te splitsen zodat Joris eindelijk zijn goeie benen kon tonen.  Hij finishte samen met de leiders als solo rijder.

De leiders in het mastersklassement moesten dit maal de schade beperken na een mindere dag van Stefan Vaes en eindigden op 19m59 van de kop van de wedstrijd.  In de 50+ categorie waren het weerom Pascal De Kort en Johnny Goetschalckx die domineerden en eindigden als vierde duo op 34m22.

Ook Luc Bellings en Alice Pirard hebben hun compagnons gevonden.  Al twee dagen rijden ze in de buurt van Wim Tollenaere en Franky Taelman en vandaag liepen de twee duo’s gezamenlijk binnen.

Morgen volgt terug een langere etappe doorheen de Sahro bergketen door deelnemers in het verleden bestempelt als de mooiste rit.