STAGE 4: etappe zege voor Bart Seynaeve en Michiel Van Aelbroeck

Michiel Van Aelbroeck en Bart Seynaeve pikken hun ritje mee in Roc du Maroc

De vierde etappe in de Roc du Maroc tussen El Kelaa M’Gouna en Alnif over 123km met 1700 hoogtemeters werd vooraf bestempeld als de rit met de mooiste panorama’s en stelde niet teleur.  Het Sahro gebergte is enorm ruw en biedt een veelheid aan kleurschakeringen en verschillende landschappen.  De ideale rit voor de vele challenge rijders om hun fototoestel boven te halen.

In de wedstrijd was het weerom Jelle Hanseeuw en Frederik Decaesteker die de forcing voerden op de klim na het eerste checkpoint en met een goeie 40 seconden voorsprong bovenop de top na 50km doorkwamen, maar in de strook op de weg erna liep alles terug samen en kregen we vijf leiders met naast de leiders ook Van Aelbroeck – Seynaeve en solo rijder Joris Franckaert die gisteren ook met de winnaars over de meet kwam.  Op de meet was de overwinning in een spurt voor Van Aelbroeck – Seynaeve.

De categorieën masters, grandmasters en mixed kregen dezelfde winnaars als de vorige dagen, maar wel op respectabele achterstand.  Luc Bellings en Alice Pirard kenden een moeilijke start door ademhalingsproblemen van Alice, maar gaan in het algemeen klassement wel op en over Wim Tollenaere en Franky Taelman die vandaag een hongerklopje kende.

Andy Peelman van de Buurtpolitie rijdt de challenge categorie op een elektrisch Ednine mountainbike.   Andy: “ik was totaal niet getraind toen ik hieraan kwam en ben helemaal kapot.  De benen voelen relatief goed aan, maar mijn nek en poep zijn dit niet gewend.  Ik sta elke morgen helemaal stijf op en bovendien kwam ik vandaag ten val toen ik bij het keren in stilstand niet tijdig uit mijn klikpedalen kwam.”

In de Challenge categorie die buiten competitie rijden is de snelste tijd na vier dagen voor Joris Vermang die net geen 24 uur nodig had voor de 4 ritten.