STAGE 5: DE koninginnen rit!!

Langste etappe Roc du Maroc in totaal ander landschap

De vijfde rit in de 6-daagse etappewedstrijd doorheen Marokko beloofde zwaar te worden.  De organisator bestempelde ze vooraf als fysiek en mentaal uitdagend: “you love it or you hate it…”. 151km dwars door een desolaat en vlak woestijnlandschap met een ondergrond variërend van gravel tot mul zand.  Met de start om half acht was een groot deel van de rit wel afgelegd voor de zinderende hitte de overmacht nam, maar voor de vele recreanten die vaak tegen valavond pas de aankomst bereiken was het vooral een strijd met zichzelf.  “The Mummy”, een grote kater in het midden van de woestijn en bekend van de gelijknamige film maar ook de laatste Bond-film was het decor waar de aankomst lag en de verlossing wachtte.

In de wedstrijd was er een staakt-het-vuren tussen de verschillende sterke duo’s en uiteindelijk bleven de drie duo’s die de voorbije dagen de dienst uitmaakten over om de finale te rijden.  Daarin was het weerom Jelle Hanseeuw en maatje Frederik Decaesteker die een vier op vijf haalden na een late demarrage met het zicht op de meet.  Michael Ossieur en Stefaan Vaes eindigden ditmaal tweede en eerste in hun mastercategorie terwijl Michiel Van Aelbroeck en Bart Seynaeve een goeie twintig kilometer voor de meet de rol moesten lossen en als derde binnenliepen.

Ook de mixed en grandmaster categorie kenden dezelfde winnaars die hun leidersplaats bestendigden.

Morgen volgt een 66km lange korte etappe met voornamelijk de gouden zandduinen van Ergchebbi als stevige kuitenbijter richting aankomstlijn in Merzouga waar iedereen kan terugkijken op een schitterend avontuur.